Pizzatészta

Hozzávalók:
2,5 dkg friss vagy 2kavéskanál szárított élesztő,
3 dl langyos víz,
0,5 kg teljes kisőrlésű liszt,
2,5 dkg szójaliszt (elhagyható)

Ebből a tésztamennyiségből 4 pizzát készíthetünk, amelyek egyenként 4-4 személynek elegendőek. Körübelül 80 dkg tészta vagy 4 darab 20 dkg-os pizza lesz belőle.

Elkészítése: az élesztőt langyos vízbe morzsoljuk. A kétféle lisztet összekeverjük és beleöntjük az élesztőt. Jól elkeverjük, majd deszkára borítjuk. 5-10 percig gyúrjuk, míg sima és rugalmas tésztát kapunk. Tiszta tálba tesszük, fóliával vagy konyharuhával letakarjuk és 30 percig kelesztjük.

Kapcsolódó receptek:
Pizzatészta receptek
Pizzavariációk
Pizzaszósz

Nincsenek megjegyzések: