Hozzávalók:
12,5 dkg teljeskiőrlésű liszt
1/2 kávéskanál sütőpor
2,5 dkg margarin
2,5 dkg vaj
2 kávéskanál napraforgóolaj
2 kávéskanál olívaolaj
1 fej finomra vágott hagyma
1 zúzott fokhagymagerezd
40 dkg feldarabolt konzervparadicsom
1 evőkanál paradicsompüré
1 kávéskanál apróra vágott friss rozmaring
12,5 dkg apró, vagdalt gomba
8-8 szem kimagozott fekete és zöld olajbogyó
reszelt parmezánsajt
Elkészítése:
Az omlós tészta zsírosabb, mint az élesztős, ezért vékonyabban nyújtjuk. A tésztához összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a vajat. Összekeverjük a napraforgóolajat és 2-3 evőkanál vizet, azután apránként a liszthez adjuk. Lágy tésztát gyúrunk, és fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe rakjuk. Közben elkészítjük a szószt. Az olivaolajban megpirítjuk a hagymát és fokhagymát. Beletesszük a paradicsomot, a paradicsompürét és a rozmaringot. Kis lángon 20 percig főzzük. Kinyújtjuk a tésztát és kibélelünk vele egy 25 cm átmérűjő sütőformát. Az alját villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük. A mártást a tésztára öntjük, gombával és olajbogyóval díszítjük, tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal.
25 percre visszatesszük a sütőbe.
Forrón is , hidegen is tálalhatjuk.
Kapcsolódó receptek:
További pizzatészta receptek
Pizzavariációk
Pizzaszósz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése