Lecsó

Hozzávalók:
1 kg paprika
1 kg paradicsom
erős paprika, ízlés szerint.
1 db kisebb cukkini
10 db tojás
1 pohár tejföl
3-4 vöröshagyma
olaj
Fűszerek: ízlés szerint.
fokhagyma granulátum (kiemeli egy kicsit az oregánó izét)
oregánó
bazsalikom
kakukkfű
őrölt kömény
őrölt fekete bors
és természetesen egy kis só.

Elkészítése:
Ledarabolom a cukkinit és a paradicsomot egy edénybe, és egy kicsit összekeverem. Ezután a fűszerekkel beszórom ezeket. Amíg a többi hozzávalót darabolom ezek nagyon jó kis levet eresztenek és veszik át a fűszerek ízét. Összedarabolom a többi hozzávalót.
A hagymát megpárolom egy kicsit az olajon, majd az összes előkészített alapanyagot rárakom. Rá a fedő és gyakori kevergetéssel lehet is főzögetni. Amíg fő, a tojásokat egy kis fűszerrel (néha még Worchester szósszal is) és a tejföllel felverem. Amikor a cukkini, meg a paprika megfőtt (1/2-3/4 között) és az íze is remek akkor mehet rá a tojás. És szinte már kész is.

Nincsenek megjegyzések: