Leveles tepertőspogácsa

40 deka lisztet
1 csomag sütőporral,
2 tojás sárgájával,
2 evőkanál erős rummal,
csipetnyi borssal,
ízlés szerinti mennyiségű sóval és szükség szerinti tejföllel könnyen nyújtható tésztává jól eldolgozunk.

A tésztát fél ujjnyi vastagra kinyújtva, langyos zsírral megkenjük és összesen 1/4 kg apróra darált tepertővel minden összehajtás előtt megszórjuk. A nyújtást, zsírral kenést és tepertős beszórást négy-ötször ismételjük, majd utolsó nyújtás előtt a tésztát fél órára hideg helyre tesszük pihenni. Legvégül ujjnyi vastagra nyújtjuk és közepes pogácsavágóval kiszúrva, tojással megkenjük. Forró sütőben sütjük. Borhoz, teához igen jó.

Nincsenek megjegyzések: