Hozzávalók:
1,5 kg finomliszt,
50 dkg tehéntúró,
7-8 dl tej,
6 dkg élesztő,
2 dkg só,
10 dkg vaj,
1 tojássárgája,
3 szem kockacukor.
Elkészítése:
Az élesztőt cukros langyos tejben feloldjuk, és meleg helyen hagyjuk megkelni. A lisztet mély tálba szitáljuk, a friss tehéntúróval jól elmorzsoljuk és a sót hozzáadjuk. A megkelt élesztőt ráöntjük a lisztre és annyi langyos tejet öntünk rá, hogy lágy tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, közben fokozatosan a tésztára öntjük az olvasztott langyos vajat és simára dagasztjuk. Miután a dagasztást befejeztük a tésztát letakarjuk, langyos helyen 30 percig kelesztjük, majd óvatosan átgyúrjuk. Ízlés szerint formázzuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük; a tetejét megkenjük tojássárgájával, 10-15 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben, közepes tűzön 50-60 percig sütjük.
További kenyérreceptek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése