Hozzávalók:
1 kg finomliszt,
5 dkg cukor,
4 tojás,
10 dkg vaj,
5 dkg élesztő,
2 dkg só,
kb. 2-3 dl tejes víz 1:1 arányban,
1 kávéskanál szerecsendió,
1 kávéskanál bazsalikom.
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, tejes cukros oldatban megkelesztjük. A lisztet nagyobb méretű tálba szitáljuk, és a cukrot, az őrölt szerecsendiót, az őrölt bazsalikomot, a 4 egész tojást és az olvasztott vajat belekeverjük. Ez után a megkelt élesztővel és a szükséges mennyiségű tejes vízzel közepes keménységű tésztát dagasztunk. Ha kész, konyharuhával letakarjuk, meleg helyre tesszük, 1 órán át kelni hagyjuk. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, átgyúrjuk, megformázzuk. Lisztezett tepsibe rakjuk és 30 percre langyos helyre tesszük. Ez után megkenjük olajjal, majd előmelegített sütoben 1 órán keresztül lassú tűzön sütjük. Különleges, kellemes ízű kenyér.
További kenyérreceptek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése