Francia farmerkenyér

Hozzávalók:
3 dl víz,
5 dkg élesztő,
2 dl tejföl,
1,6 l (kb. 90 dkg) finom- vagy kenyérliszt,
1 evőkanál olaj,
2 kávéskanál só
a nyújtáshoz: liszt
a tepsi kikenéséhez: olaj

Elkészítése:
A vizet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és simára keverjük. A tejföllel, a liszttel, az olajjal meg a sóval 6-8 percig dagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva kb. 40 percig kelesztjük. Belisztezett deszkára borítjuk, kettéosztjuk, könnyedén átgyúrva hosszúkás cipókká formáljuk és kiolajozott tepsire fektetjük. További 30 percig kelesztjük, éles késsel hosszában bevágjuk, majd előmelegített sütőben, nagy lánggal (220°C; légkeveréses sütőben 200°C ) kb. 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: