Hozzávalók:
1 kg liszt,
2 dkg cukor,
3 dl tej,
1-1,5 dkg só,
5 dkg zsír,
4 dkg élesztő,
egy tojássárgája.
Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük. A lisztet átszitáljuk és meleg helyre tesszük. A tejben feloldjuk a sót és, ráöntjük a lisztre. Összekeverjük, és hozzáadjuk a megkelt élesztőt az olvasztott zsírt és addig dagasztjuk, hogy a tészta sima és rugalmas legyen: Cipót formálunk belőle, felületét bezsírozzuk, és letakarva 1 órán át kelesztjük. Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, kizsírozott és lisztezett tepsibe rakjuk és 30 percig pihentetjük. A tészta felületét tojássárgájával bekenjük, és előmelegített sütőben 40-50 percig szép pirosra sütjük.
További kenyérreceptek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése