Finom gyümölcskenyér

Hozzávalók:
6 tojás
15 dkg cukor
1/2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 csomag sütőpor
gyümölcs

Elkészítése:
6 tojás sárgáját elkeverünk habosra 15 dkg cukorral és 1/2 csomag vanilincukorral, azután 3 evőkanál világos zsemlemorzsát és 1 csomag sütőport is adunk hozzá, majd legvégül a hat tojásfehérje keményre vert habját. Felét nagyobb püspökkenyér-formába tesszük, és közepére összesen 35-40 dkg gyümölcsös keveréket teszünk vagdalt fügéből, cukrozott narancsból, vagdalt birsalmasajtból, cukrozott vagdalt gyümölcsből, mazsolából, kevés barackízzel összevegyítve. A tészta másik felét ráöntve, közepes tűznél szép sárgára megsütjük. Egy-kétnapi állás után igen jó, vékonyra szeletelve.

Nincsenek megjegyzések: