Őszibarackos lepény

Hozzávalók:

A tésztához:
35 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg cukor,
4 tojás
2 dkg darát dió,
1 tojássárgája,
kevés őrölt fahéj,
csipet só,
1 evőkanál rum,
1-2 evőkanál tej.

Piskóta:
A hozzávalókból szokott módon piskótatésztát készítünk.

Töltelék:
hámozott, összedarabolt őszibarack,
cukros, fahéjas darált dió.

Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd fél óráig hideg helyen pihentetjük. Kinyújtjuk, kivajazott tepsibe tesszük, és sütőben félig megsütjük. A piskótatésztát elkészítjük. A félig megsült tészta tetejét sűrűn megrakjuk őszibarackkal, azt meghintjük cukros-fahéjas darált dióval. Tetejére öntjük, elsimítjuk rajta a piskótatésztát, és ismét sütőbe téve, megsütjük.
Őszibarack helyett készíthetjük már gyümölccsel is (eper, málna, stb.).

Nincsenek megjegyzések: