Bolognai tortellini (tortellini bolognese)

Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt,
2 tojás + 2 sárgája,
10 dkg darált sertéshús,
10 dkg darált füstölt sonka,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
parmezán,
4-5 evőkanál paradicsompüré,
olaj,
bazsalikom,
kakukkfű,
1 dl erőleves,
só, bors,
citromlé.

Elkészítése:
A lisztből a tojásokkal, sóval és egy kanálnyi vízzel tésztát gyúrok, majd két lappá nyújtom.
A szalonnát kockára vágom, kiolvasztom, rajta sárgára pirítom a kockára vágott hagymát, rádobom a darált sonkát, ráöntöm a húslevest és kis lángon főzve kissé besűrítem. Belekeverem a morzsát, de most már nem a tűzön és egy tojássárgáját. Sózom, borssal, bazsalikommal fűszerezem. A tésztát megtöltöm a töltelékkel, majd lobogó sós vízben kifőzöm és leszűröm.
A mártáshoz a paradicsompürét összefőzöm apróra vágott hagymával, sóval, cukorral, olasz fűszernövényekkel, majd a tésztára öntöm. A tálaláskor parmezánnal szórom meg.

Nincsenek megjegyzések: