Hozzávalók:
25 dkg mascarpone,
25 dkg babapiskóta,
4 tojássárgája,
3 tojásfehérje,
8 dkg finom kristálycukor,
0,6 dl tej,
3,5 dl hideg feketekávé,
1 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Tűzálló tálban habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral. Ha könnyű és krémes, hozzáadjuk a tejet és kikeverjük. A tálat forrásban lévő víz fölé helyezzük, és gőz fölött addig keverjük, amíg a krém besűrűsödik, majd hűlni hagyjuk. A mascarponét a kihűlt krémbe keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk.
A babapiskótákat a kávéba mártjuk (éppen csak nedves legyen, áztatni nem szabad!). A kávés piskóták negyedrészével kibélelünk egy tál alját, majd megkenjük a krém egyharmadával. A rétegeket addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tálat lefedjük, és legalább 6 órára, ha lehet, egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kakaóporral meghintjük.
Tipp: Akkor lesz a legjobb ízű, ha presszókávét vagy filteres kávét használunk. De végülis nescaféból is meg lehet csinálni.
Kapcsolódó oldal:
www.piskota.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése