Gomba vadasan

Hozzávalók:
15 dkg sárgarépa,
5 dkg gyökér,
5 dkg vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
50 dkg gomba,
1 dkg liszt,
1 dl tejföl,
2 evőkanál étolaj,
babérlevél,
egész bors,
mustár,
édesítőszer

Elkészítése:
A sárgarépát, gyökeret, vörös- és fokhagymát apró kockákra vágjuk és 5 deci vízben kissé megsózva, fedő alatt puhára főzzük. Hülni hagyjuk és leturmixoljuk. Amig a zöldség fő, a megtisztított gombát cikkekre vágjuk, és olajon megpirítjuk. Kissé sózzuk, kevés vizet ráöntünk, majd kis lángon 5 percig pároljuk.
A zöldségpürét ráöntjük, a lisztet a tejfölben simára keverjük, és a gombát ezzel besűrítjük. Megfűszerezzük, és még egyszer felforraljuk.

Nincsenek megjegyzések: