Gombás lecsó

Hozzávalók:
75 dkg paprika,
25 dkg gomba,
2 nagy fej hagyma,
2 nagy paradicsom,
5 dkg füstölt szalonna,
1 dl tejszín,
1 dl tejföl,
1-1 evőkanál Vegeta és pirospaprika,
1 csokor petrezselyem,
1 gerezd fokhagyma,
bors,
só.

Elkészítése:
A szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján a hagymát megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a gombát, megsózzuk és saját levében, fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára sül. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, néhány percig fedő alatt pároljuk, majd végül beletesszük a paradicsomot és ráöntjük a tejszínt. Fűszerezzük Vegetával, petrezselyemmel, fokhagymával, sóval, borssal és készre főzzük.
Tálaláskor a tejföllel meg lehet locsolni a tetejét.

Nincsenek megjegyzések: