Daramorzsa ribizlilekvárral

Hozzávalók:
25 dkg búzadara,
4 dl tej,
10 dkg vaj,
3 db tojás,
3 dkg mazsola,
10 dkg cukor,
só,
20 dkg ribizli lekvár

Elkészítése:
A vajat a cukorral és a tojássárgájával, csepp sóval jól elkeverjük. Hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a búzadarát. Fél órán át pihentetjük, hogy a dara kissé megduzzadjon, majd hozzákeverjük a tojásfehérjéből felvert habot, és a mazsolát. Serpenyőben forró vajba tesszük a masszát. Időnként fakanállal megkeverve sütjük, ezután a sütőbe tesszük, és
170 fokon megsütjük, majd apróra vagdaljuk.
Forrón tálaljuk, porcukorral meghintjük, ribizli lekvárt adunk mellé.
Gyümölcsökkel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: