Banános joghurtkrém

Hozzávalók négy személyre:
2 banán
1 tojás
2 evőkanál cukor
1 teáskanál zselatin
4 dl joghurt
5 dkg mazsola
1 evőkanál rum
5 dkg grillázs (díszítéshez)

Elkészítése:
A mazsolát meleg vízbe áztatjuk.
Közben a szétválasztott tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a joghurttal, majd hozzáadjuk a kevés meleg vízben feloldott zselatint.
A meghámozott banánt hosszában négyfelé vágjuk, majd felszeleteljük. Néhány szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit a krémbe vegyítjük.
A lecsöpögtetett mazsolát, rummal meglocsoljuk, és a krémbe keverjük. Hideg helyre állítjuk.
Amikor a krém dermedni kezd, belevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Desszertes poharakba kanalazzuk.
A félretett banánszeletekkel és grillázzsal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: