Langusztás fánk

Hozzávalók:
1,5 kg kis languszta,
1 sárgarépa,
1 hagyma,
1 babérlevél,
kakukkfű,
petrezselyemzöld,
4 citrom, só,
45 dkg spékelőszalonna
Panírtészta:
42,5 dkg liszt,
1 dkg élesztő,
2 evőkanál olaj,
1 tojásfehérje,
6 dl víz

Elkészítése:
Készítsük el a tésztát és hagyjuk állni 2 órát.
Addig a kis langusztákat forró levesben (1 liter víz, 1 sárgarépa, 1 hagyma, 1 babérlevél, kakukkfű, petrezselyemzöld) főzzük 15 percig. Csepegtessük le, majd fejtsük le a farokrészről a héjat.
Locsoljuk meg citrommal. A langusztákat egyenként tekerjük szalonnába. Mártsuk bele a tésztába, majd meleg olajban 10 percig süssük.
Nedvszívó papíron csepegtessük le. Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: