Gombaleves

Hozzávalók:
egy kis fej hagyma,
20 dkg vegyes gomba,
1 sárgarépa,
1 fehérrépa,
só, bors,
tejföl, petrezselyemzöld

Elkészítése:
Egy kis zsíron megpirítunk 20 dkg gombát, egy kiskanál lisztet. Ha levet ereszt, rátesszük a kockára vágott kisfej hagymát,megdinszteljük és megszórjuk pirospaprikával. Fölengedjük vízzel, beletesszük a feldarabolt zöldségféléket, megsózzuk, borsozzuk és kb. fél óráig főzzük.
Ezalatt a zöldségek is megpuhulnak és a gombának is szüksége van ennyi főzésre, főleg, ha saját kezünkkel szedtük az erdőben.
Ha megfőtt a leves, levesszük a tűzről, 2 dl tejfölt elkeverünk egy marék apróra vágott petrezselyemzölddel, fokozatosan hígítjuk a levessel addig, amíg csomómentes nem lesz és hozzáadjuk a leveshez.

Nincsenek megjegyzések: