Póréhagymás hajdinapalacsinta

Hozzávalók:
40 dkg hajdinaliszt,
3 tojás,
5 dl tej,
1 dl napraforgóolaj,
1 szál póréhagyma,
10 dkg juhtúró,
2 dl tejföl,
4 dkg margarin,
só,
petrezselyem

Elkészítése:
A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük (liszt, tojás, tej, só), majdfeltekerjük és kb. fél centiméter vastag metéltre vágjuk. A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk és vékony metéltre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, beletesszük a pórét, óvatosan sózzuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a palacsintát és a juhtúrót, fűszerezzük zöldpetrezselyemmel, fehérborssal, majd hozzákeverjük a tejfölt.

Nincsenek megjegyzések: