Spenót

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg spenót,
4 dl tej,
2 dl tejföl,
2 vizes zsemle,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 dkg zsír,
cukor,
vegeta

Elkészítése:
A spenótleveleket megmosom, és kis darabokra tépkedem (a szárakat eldobom). A hagymát és fokhagymát lereszelem, és forró zsírban a spenóttal együtt megforgatom párszor. Ekkor belemorzsolom a tejben puhára áztatott és kinyomkodott zsemléket, belekeverem a tejfölt, és beleteszek 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál vegetát, és felöntöm a tejjel. Hagyom, hogy még egyet forrjon és kész is, leveszem a tűzről.

Finom mártást kapunk, ami (zsír helyett vajjal készítve) kiváló száraz sültek mellé köretnek. Önálló ételként is megállja a helyét, feltétnek tükörtojás vagy keménytojás adható hozzá.

Nincsenek megjegyzések: