Hozzávalók:
Piros zseléhez:
1 tasak zselatin
2 dl víz
2 dl félédes vörösbor
8 dkg porcukor
Fehér zseléhez:
1 tasak zselatin
2 dl víz
2 dl félédes fehérbor
8 dkg porcukor
Ezenkívül:
1 alma
Elkészítése:
A zselatint elkeverjük a vízben, hozzáadjuk a cukrot, és 5 percig forrni hagyjuk. Folyamatos keverés közben először 4 evőkanálnyit teszünk a vörösborból a zselatinba, aztán a maradék borral elkeverjük, és pezsgőspohárba töltjük. A zselét két órára a hűtőszekrénybe tesszük. A fehér zselét ennek megfelelően készítjük el, a megdermedt piros zselé fölé töltjük, és hagyjuk megszilárdulni. Végül meghámozzuk az almát, vékony szeletekre szeljük és tetszés szerinti formákat alakítunk belőle. Egy kést a desszertbe dugunk és ennek segítségével belecsúsztatjuk az almadarabokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése