Hozzávalók:
10 dkg mézes keksz,
20 dkg marcipánmassza,
4 evőkanál rum,
1 narancs reszelt héja,
5 dkg fehér csokoládé,
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, gondosan lezárjuk, majd nyújtófával apróra morzsoljuk, és két evőkanállal félreteszünk belőle. A marcipánt apró darabokban keverőedénybe tesszük. A rumot, a narancshéjat, a vaníliás cukrot és a mézes kekszet hozzáadjuk. Ezt jól összekeverjük robotgép segítségével. Teáskanálnyi masszából golyókat formázunk. A golyókat a maradék mézeskeksz-morzsába forgatjuk. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, nejlon tasakba töltjük. A tasak egyik sarkát levágjuk, és a csokoládét a golyócskákra csorgatjuk. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni, és a golyókat ízlés szerint pralinépapírra tesszük.
A süteményeket dobozba tesszük, fogyasztásig hidegen tároljuk. Lehetőség szerint frissen fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése