Pernamói kacsapecsenye

Hozzávalók:
kb. 1,5 kg-os kacsa,
20 dkg kacsamáj,
15 dkg füstölt szalonna,
15-15 dkg zöldborsó és kukorica,
15 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg vaj
1 fej hagyma,
2 dl tej,
2 tojás,
1 csokor petrezselyem,
0,5 dl olaj, őrölt bors,
só.

Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra várjuk, zsírját kisütjük, kiszedjük. A zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, végül a felkockázott kacsamájat is. Visszaöntjük a megsült szalonnakockákat, ráöntjük a tejet, megszórjuk a
zsemlemorzsával, majd belekeverjük a zöldborsót és a kukoricát. Sóval,borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük és hozzákeverjük a tojásokat.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kacsa hasüregét, megsózzuk és tepsiben kevés olajjal és vízzel leöntve ropogósra sütjük. Feldaraboljuk és sült burgonyával, kompóttal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: