Rizskók

Hozzávalók:
1/2 kg rizs
1 l tej + 2 dl víz
25 dkg margarin
5 db tojás
2 csomag vaniliáscukor
1 csomag mazsola + kis citrom héja
7 evőkanál por- vagy kristálycukor

Elkészítése:

A rizst a vizes tejben megfőzzük. Mikor megfőtt, picit hűlni hagyjuk, és addig az 5 tojássárgáját a margarinnal, a vaniliáscukorral és 4 kanál cukorral kikeverjük. Ezt a masszát hozzákeverjük a megfőtt rizshez, belekeverjük a mazsolát és a citrom héját is. A végén felverjük az 5 tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral, majd óvatosan a rizshez keverjük. Margarinnal kikenjük a tepsit, beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük (jó közepes lángon).

7 megjegyzés:

Kóka-Pillahuss-Mizu írta...

Sokszor sütöttem már, de most sikerült elöszőr!!! Öntet nélkül készítettem ezért szerintem még egy kis cukrot elbírna. ISTENI FINOM! Köszönöm a receptet! Ildikó

attila írta...

mi az a jo kozepes langocskaaa???:))))

sputnik írta...

180-190° kb. :) Kösz a receptet, megyek is megcsinálni :D

László írta...

faxa lett köszi a tippet!

Szilvyusz írta...

Nagyon finom lett , almát is kevertem bele :).

Elizabett Balogh írta...

mennyire vizes tejben főzzem a rizset????

Mariann Gálné Vesztróczi írta...

Ott van a leírásban. 1l tej, 2dl víz