Ételízesítő házilag

Hozzávalók:
1 kg répa,
1 kg petrezselyem,
1 nagyobb zellergumó,
4 db nagyobb vöröshagyma,
1 szál póréhagyma,
1 fej fokhagyma,
2 csokor petrezselyemzöld,

Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megmossuk és megpucoljuk. A petrezselyemgyökeret, a répát, zellert és fokhagymát apró lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát, a póréhagymát és a petrezselyemzöldét apróra vágjuk. Összekeverjük az egészet és vékonyan elterítve (tepsiben, vagy zsírpapíron) hagyjuk, hogy kiszáradjon (kb. 2-3 nap). Közben időnként meg kell forgatni, hogy egyenletes legyen a száradás. Ezután a kezünk között eldörzsöljük a száradt zöldségeket, hogy finomabb legyen. Jól zárható üvegekbe tesszük. Főzésnél a boltihoz hasonlóan használjuk, de vigyázzunk, mert nincs benne só!

Nincsenek megjegyzések: