Kuszkusszal rakott zöldbab

Hozzávalók:
1 kg zöldbab
1 pohár kuszkusz
3 dl tejföl
10 dkg túró
1 dl tej
10 dkg füstölt sajt
2 gerezd fokhagyma
vaj a tepsi kikenéséhez
3 db tojás
csipet szercsendió
bors
zöldfűszer
3 evőkanál olívaolaj
kevés zsemlemorzsa

Elkészítése:
A babot megtisztítom, sóval és egy gerezd fokhagymával félig megfőzöm. Ezalatt elkészítem a mártást: a túrót, tejfölt, sajtot, tojás, tejet, zöldfűszereket, olívaolajat, sót, borsot, szerecsendiót és az 1 gerezd apróra vágott fokhagymát összemixelem.

A kuszkuszt felöntöm azonos mennyiségű forró vízzel, és 5 percig lefedve állni hagyom. Egy nagy tepsit kivajazok, meghintem zsemlemorzsával, elterítem benne a főt babot, a tetejére szórom a kuszkuszt, majd egyenletesen leöntöm a mártással. Közepes lángon lefedve sütöm 20 pecig, majd teljes lángon, fedetlenül 10 percig. Már kész is, azonnal fogyasztható, legalább 6 embernek bőséges vega lakoma.

Nincsenek megjegyzések: