Zöldséges fánkfalatkák

Hozzávalók:
50 dkg túró,
4 tojás,
2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma,
1 kanál vagdalt petrezselyemzöld,
7,5 dkg liszt,
2 csipet só,
2 csipet bors,
2 evőkanál tejföl,
15 dkg reszelt ementáli,
petrezselyemzöld

Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a tojás sárgákat, a metélőhagymát, a petrezselyem zöldet, a túrót, a lisztet, a sót, a borsot, és a tejfölt. Amikor a keverék már homogén, óvatosan adjuk hozzá a habbá vert fehérjéket, és az ementálit. Egy kanál segítségével formázzunk golyókat és dobjuk bele a meleg olajba. Amikor mindkét oldalukon aranysárgára sültek, pirított petrezselyemzölddel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: