Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 kg burgonya,
1 zacskó gombaleves-por,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítése:
A füstölt szalonnát és a vöröshagymát egyforma apró kockákra vágom, a burgonyát megtisztítom, és ugyancsak kockákra vágom, a kicsumázott zöldpaprikát, pedig felszeletelem.
A szalonnát a bográcsba rakom, zsírját kiolvasztom, majd üvegesre fonnyasztom, rajta a vöröshagymát. Közben kevergetem, és a pirospaprikát beleszórva azonnal ráöntök 3 evőkanál vizet.
Hozzáteszem a burgonyakockákat, majd annyi vízzel töltöm fel, hogy az legalább 2 ujjnyival legyen több, mint a burgonya.
Beleszórom az 1 dl vízzel simára kevert gombaleves-port, és jól összekeverem, majd puhára párolom.
A bográcsot időnként rázogatom. (Az ételbe só nem kell, mert a gombaleves-por nagyon sós.) A zöldpaprika felszeletelt darabjait hozzáadva készre párolom, végül beleteszem a megmosott és felkarikázott paradicsomot is.
Mire az étel elkészül, a felesleges lé elfő alóla, és csak egy tartalmas, ízletes egytálétel marad a bográcsban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése