Ropogós gofri

Hozzávalók:
12,5 dkg margarin
12,5 dkg cukor
2 tojás
25 dkg liszt
1/4 l tej
1/2 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
egy fél citrom reszelt héja

Elkészítése:
A margarint a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Felváltva, apródonként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, és simára keverjük.

Kapcsolódó receptek:
Egyszerű ételek elkészítése
További ízletes gofri receptek

4 megjegyzés:

Gaul írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Gaul írta...

A tészta igen gyorsan és elkerülhetetlenül rajzszénné égett a rengeteg cukor miatt. Jelenleg két óránál tartok áztatásban (teflonsütő). Valószínűleg a sütőmmel is gond lehet, bár a legtöbb olajos tésztát viszi gyönyörűen.
Végszó: óvatosan vele, mert ragad, tapad, leég, de ha mégis sikerül, akkor gratula!
(update: Egyébként a megmentett részek alapján nagyon finom, valamint egy régi, forróbb sütővel nem lehet vele baj. Próbálkozzatok!)

Flóra írta...

nekem sikerült megcsinálnom úgy, hogy ne ragadjon le. Nagyon finom lett!
=)

TS írta...

nekunk tokeletes lett, (teflon gofrisuto) nem egett meg, es nagyon finom volt, par percet allni kell hagyni, miutan kesz lesz, akkor eri el a ropogossagat. 4-5 percig szabad csak sutni. Mindenkinek nagyon izlett.